Ost & vinkurs på Ostehuset sentrum

I kveld var jeg på Ostehuset sentrum som hadde ost & vinkurs. Det er veldig bra at de kan holde slike kurs og ikke bare er en restaurante. Sammen med daglig leder Francois Hanzel så lærte vi masse om oster og viner. Og med hyggelig selskap blir helheten komplett. Francois som egentlig kommer fra Frankrige har jobbet i restaurant bransjen i 10 år, og jobbet med vin i 3. Noe som viser at dette er en mann som vett hva han snakker om. 

Vi fikk 4 forskjellige oster og 4 forskjellige vine som passer til.

Lokalet var delt inn i en egen seksjon for kurset, der det var fint dekket til.

Dette er en geit ost som har veldig mye smak. Det var en mektig ost som ikke må spises i for store menger.

Kanskje den osten jeg likte best i kveld! Etter en ost med så mye smak i var det behagelig å få en mildere.

Brieost. Jeg er veldig glad i denne og spiser gjerne denne på vinkvelder!

Sammen med brieosten fikk vi disse som minnet veldig om syltetøy. Kjempegodt! Det kan anbefales til neste vin & oste kveld hjemme :)

Annet godt tilbehør vi fikk

Her er delkaterne på kurset og Francois på enden :) Veldig koselig at han tar seg tid til å sette seg ned med oss etter kurset.

Jeg lærte kjempe mye. Ost & vin har jeg alltid likt! Da er det alltid greit å få vite litt informasjon som jeg kan få bruk til senere. Francois klarte å lære på en hyggelig og morrsom måte som gjorde det lett å følge med. Noe som også er viktig er at han klarer å ikke snakke for mye om det tekniske så det blir letterer å huske hva han forteller.

Hvis du er glad i ost & vin og gjerne vil lære mer om dette, så kan jeg anbefale en tur innom ostehuset. Dette er et kurs som passer for de aller fleste! Og kan være et gøy kurs å dra sammen på, som venner, kjærestepar, eller familie :) Du lærer masse som kan være greit å vite til din neste oste & vin kveld. 

Klikk inn her for å bestille kurs: http://www.ostehuset.no/newsread/

- Christine Frestad

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

littledarling

40, Oslo

Kategorier

hits